Retket, matkat ja tapahtumat

Tällä sivulla esitellään retkiä ja matkoja, joihin kaikkien Helsingin kansallisen senioripiirin senioriyhdistysten
jäsenet voivat osallistua.


 Piirin matkat ja retket 2021

Koronarajoitteiden vuoksi ei tällä hetkellä ole varmuutta järjestettävistä matkoista ja retkistä.

Olemme toiveikkaita, että kesällä ja syksyllä voimme toteuttaa suunnitellut matkat.

TIEDOTAMME VÄLITTÖMÄSTI TILANTEEN HELPOTTAESSA!

Piirin kesäretki

Helsingin kansallisen senioripiirin kotimaan retki 07.09. –09.09.2021
Lähdemme Kiasman pysäkiltä, Mannerheimintie 2, 07.09.2021 klo 8:00 ja palaamme samalle pysäkille 09.09.2021 n klo 18:00
Kohteitamme näiden kahden päivän aikana ovat: Laukon kartano opastettu kierros + lounas, Karvialla Anne Mattilan taidekahvilaIlvesjoella Pramian viinatehdas, Seinäjoella yöpyminen Sokos Hotel Vaakunassa, Lapualla entisen patruunatehtaan alueella opastettu kierros, jossa tutustumme Lapuan Vanhaan Paukkuun, Kauhavalla opas johdattaa meidät kiertoajelulla häjyjen ja häjyylyiden historiaan, puukkotehdas Iisakki Järvenpää Oy:n minimuseoon, käväisemme lounaalla Kuortaneen Urheiluopistolla, Tuurissa ihmettelemme maailman suurinta kyläkauppaa, jatkamme Keuruulle, jossa yövymme Hotelli Keurusselässä, viimeisenä päivänä jatkamme kohti katutaiteilija Banksyn  näyttelyä Göstän taidemuseossa, nautimme lounaan Vaihmalan hovissa, matkamme viimeinen kohde on Visavuori, Valkeakoskella, jossa tutustumme Emil Wikströmin taiteilijakotiin ja ateljeehen sekä Suomen hauskimpaan museoon – Kari-paviljonkiin ja sitten takaisiin Helsinkiin.
Hinnat: min 25 lähtijää 445 euroa/kahden hengen huoneessa, min 30 lähtijää 425 €/kahden hengen huoneessa, min 35 lähtijää 399/kahden hengen huoneessa, min 40 lähtijää 389/kahden hengen huoneessa. Yhden hengen huoneen lisämaksu 90€
Hintaan sisältyy: bussikuljetukset ohjelmaan mukaisesti, majoitukset Seinäjoella ja Keuruulla, kylpylän käyttö hotelli Keurusselässä, aamiaiset hotelleissa, kolme lounasta, pullakahvit Karvialla, boolimaistelu Jalasjärvellä, sisäänpääsymaksut ja opastetut kierrokset Laukon kartanossa, Lapualla, Kauhavalla, Göstä-museossa ja Visavuoressa, arvonlisävero
Hintaa ei sisälly: muut ruokailut, matkavakuutus.  Matkavakuutusta vahvasti suositellaan! Liitteenä matkaohjelma matkaehtoineen.
Ilmoittautuminen oheisen linkin kautta tai jäsenkorttiapplikaation kautta. Tai Paula Kemppainen: paukem52@gmail.com, puh. 050 5688024.  Ilmoita nimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, jäsenyhdistyksesi nimi, ruokarajoitteet ja huonekaverisi ,  
https://kilta.senioriliitto.fi/Tapahtumat/tapahtumatiedot.aspx?id=10532


Skotlannin matka siirtyy keväälle 2022!

Helsingin kansallinen senioripiiri järjestää kiertomatkan Skotlantiin 

Kohteenamme Ylämaat, mahtavat linnat, Loch Ness, Edinburg ja elämän vesi. Lähdemme 5.5.2020 Finnairin suoralla lennolla Hgistä 16:35 Edinburgiin. Vastassa on suomalainen Ingsva linja-auto, suomalainen kuljettaja ja suomalainen opas. Kohteitamme mm. Pitlochryn kaupunki, Balmoralin linna, Glenfiddishin viskitislaamo, Inverness, Loch Ness, Fort William, Loch Lomond ja pari päivää Edinburgissa erilaisine ohjelmineen. Matkan hinta 1395/kahden hengen huoneessa, 1 hengen huoneen lisä 245 €. Oheisessa esitteessä kaikki tiedot ilmoittautumisohjeineen. Ilmoittautumiset kaikkine tietoineen, jotka on ohjeissa kerrottu; Paula Kemppainen; paukem52(at)gmail.com tai 0505688024 14.11.2019 klo 10:00 alkaen

Matka siirtyy keväälle 2022! Muutokset mahdollisia.

Alla oleva dokumentti on suuntaa antava matkaohjelma


Retki Naantalin musiikkijuhlille 19.06.21 on peruutettu!

Ilmoittauneille on ilmoitettu ja osallistumimaksut palautettu.


► Kulttuurikävelykierrokset
Seuraava Kulttuurikävely 21.9.2021 Katajanokalla. Tapaamme klo 13.00

>> HUOM! 
Korjaus puhelinnumeroon: Tarja Rinne 040 7280766

Ohjelma ja ilmoittaudu

Kulttuurikävelyllä Seurasaaressa 8.6.2021

Ensimmäinen kulttuurikävely, joka tarjottiin kaikille Helsingin kansallisen senioripiirin jäsenille, oli Seurasaaren kulttuurikävely. Tämä oli yksi niistä 12 kävelyistä, joihin Kansa-Helsingin kansalliset seniorit ry haki ja sai avustusta Helsingin Sosiaali- ja terveyslautakunnalta.

Seurasaari on helsinkiläisille varsin tuttu paikka. Silti ihmeen monen osallistujan suusta kuului, että opastetulla kierroksella on tullut harvoin käytyä. Tai että edellisestä käynnistä on todella kauan. Moni kertoi myös kauniita muistoja – juhannusjuhlista nuorempana tai sukulaisten tai ystävien häistä Karunan kirkosta.

Koronan takia lähes 50 hengen joukko tarvitsi kolme opasta. Kohteenamme olivat Antin talo, Karunan kirkko ja Niemelän torppa. Antin talon rakennukset olivat juuri peruskorjauksen alla. Näimme muun muassa kuinka uutta tuohimalkakattoa rakennettiin. On hienoa huomata, että rakennuksista huolehditaan ja niitä korjataan. Antin talo on hyvä esimerkki vauraasta varsinaissuomalaisesta umpipihapiiristä. Sisäänkin pääsimme kurkistamaan. Toinen kohde oli Karunan kirkko. Se on viehättävä niin ulkoa kuin sisältäkin. Näin juhannuksen lähestyessä monelle tulee mieleen Karunan kirkossa juhannuksen yleensä pidettävät perinnehäät. Niitä ei tänä vuonna nähdä, kuten ei perinteisiä Seurasaaren juhannusjuhliakaan. Kolmas kohteemme oli Niemelän torppa. Näistä rakennuksista Seurasaaren ulkomuseotoiminta varsinaisesti alkoi. Niemelän torppa on alun perin sijainnut Konginkankaalla ja sen rakennukset ovat syntyneet ajan saatossa alkaen aina 1700-luvulta. Seurasaaressa on yhteensä 88 eri rakennusta, joten paljon jäi vielä näkemättäkin.

Askelia ja liikuntaa kyllä syntyi tästäkin kolmen kohteen kierroksesta ja niinpä suurin osa osallistujista levähti lopuksi kahvikupposen äärellä Antin kaffeliiterissä. Samalla teimme tuttavuutta eri yhdistyksistä olevien henkilöiden kanssa. Ehkäpä jotkut piipahtivat myös uuteen museokauppaan, joka sijaitsi mukavasti paluumatkan varrella entisessä Iisalmen pappilassa.

Tämän kokemuksen perusteella on hyvä suunnata katseensa jo heinäkuun kävelyyn 13.7., joka tapahtuu Suomenlinnassa.


Paikallisyhdistykset järjestävät

Kansallisen senioriliiton jäsenyhdistysten matkojen ja retkien tapahtumista tiedotetaan mikäli tapahtumaan voivat osallistua muutkin kuin oman yhdistyksen jäsenet. 

Linkki järjestävän jäsenyhdistyksen sivulle:


Kansallisen senioriliiton valtakunnalliset keilakilpailut järjestetään 27.-29.8.2021!