Senioriliiton tarjoama jäsenkorttiapplikaatio tarjoaa monipuolista tietoa jäsenille. Tutustu!Yhteistyö on voimaa

Helsingin kansallinen senioripiiri ry on perustanut työryhmän ’Senioriverstas’ kehittämään Helsingin yhdistysten  yhteistoimintaa.

Perjantaina 4.3.2022 järjestettiin  Helsingin piirin tulevaisuus –verstas, johon osallistui yhdistysten uusia ja jo kokeneita jäseniä.  Tilaisuudessa saadut hienot ehdotukset käsitellään Seniorivertaassa  kevään aikana ja niistä toivotaan löytyvän uusia yhteistyön malleja ilahduttamaan sekä yhdistyksen toimijoita että  jäsenkuntaa.

Helsingin kansallinen senioripiiri ry, Sääntömääräinen kevätkokous 24.9.2021


Kokousta oli siirretty koronan vuoksi ja sumuisessa syyssäässä kokoonnuimme Lauttasaareen.

Puheenjohtaja Leena Söder esitteli edellisen vuoden tilinpäätöksen ja kokouksen puheenjohtajana toimi Leena Tiittala.

Kokouksen aluksi Helsingin apulaispormestari Daniel Sazonov saapui kertomaan omaan sote-toimialaansa liittyvistä haasteista ja hankkeista. Sopivasti Helsingin Sanomat julkaisi aamun lehdessä myös laajan haastattelun.

Kaksi kuukautta työtä takana ja käytettävissä 2,2 miljoonan euron budjetti – melkoinen potti. Hän kuitenkin totesi, että yksin tästä ei tarvitse selvitä vaan tukeudutaan sisältöasioihin asiantuntijoiden avulla.

Haasteita on: sote-uudistuksen toimeenpano, koronan kanssa päästävä eteenpäin kohti normaalia elämää ja kohdattava tarpeet jokaisella sektorilla.

Lapset ja nuoret ovat päässeet hiljalleen normaaliin elämään kiinni, nyt on kiinnitettävä huomiota ikäihmisten normaalin elämän palauttamiseen. Tähän haasteeseen voisivat mm. Palvelutalot vastata. Kiinni olleet palvelut on saatava auki – näitä seniorit kaipaavat! Sairaanhoito on toiminut koko koronan ajan, matalamman kynnyksen hoito on ollut kiinni.

Keskusteltiin myös digipalveluista. Daniel Sazonov toivoi, että kaikki ne, jotka pystyvät käyttämään digitaalisia palveluja niitä käyttäisivät. Näin vapautuisi resursseja palvelemaan niitä, joille käyttö on liian haastavaa tai mahdotonta. Tästä varmasti moni otti kopin.